top of page

Beritile EMV kuld ja hõbe!


Tartu Ratsakooli juuniorsportlane Berit Lehtsaar saavutas takistussõidu Eesti Meistrivõistlustel U25 vanuseklassis (noored vanuses 16-25a) kuldmedali ja juunioride vanuseklassis (juuniorid vanuses 14-18a) hõbemedali.

Ruilas toimunud võistlusel sõideti U25 vanuseklassis kokku kolm parkuuri, esimesel päeval üks kord kõrgusel 130 cm ja teisel päeval kaks korda kõrgusel 135 cm. Beritil õnnestus koos oma võistlushobusega Solei Solei kõik parkuurid läbida puhtalt ja piisavalt kiiresti, et saavutada 25 startinud võistluspaari seas kindel esikoht ja sellega kaasnev meistritiitel.

Berit ja Solei Solei läbimas Ruilas edukalt 135 cm parkuuri. Foto:Celin Lannusalu

Juuniorid sõitsid esimesel päeval üks kord 125 cm parkuuri ja teisel päeval kaks korda 130 cm parkuuri. Ka siin õnnestus Beritil oma kaheksaaastase hobusega B C Qastania kõik kolm parkuuri puhtalt läbida, vaid väike ajaline allajäämine konkurendile teist kuldmedalit sellet EMV-lt ei toonud. Tasuks suurepärase soorituse eest meistrivõistluste hõbemedal.

Berit ja B C Qastania võistlemas Ruilas 130 cm kõrguses parkuuris. Foto:Celin Lannusalu

Lisaks eelnevale kahele väga edukale võistlusele avanes Beritil sel aastal esimest korda võimalus võistelda ka seeniorite (alates 18a) kõrgetasemelises võistluses. Seeniorid sõitsid esimesel päeval üks kord 140 cm parkuuri ja teisel päeval kaks korda 145 cm parkuuri. 21 startinud võistluspaari hulgas suutis Berit koos oma võistlushobuse Stannusega teise päeva lõpuks sõita meistrivõistluste koondarvestuses üheksandale kohale.

Berit ja Stannus läbimas Ruilas tulemuslikult 145 cm parkuuri. Foto:Celin Lannusalu

Palju õnne Beritile! Palju õnne treener Meelile! Palju õnne groom Veikkole!


bottom of page