top of page

Kokkuvõte Tartu Linna MV Poniratsanike Koolisõidu võistluselt


Tartu Ratsakoolis toimunud koolisõiduvõistlusel osales rekordiliselt palju võistlejaid.

Juulis toimunud koolisõiduvõistlusel selgitati välja Tartu linna parimad poniratsanikud ja Tartumaa Karikas 2019 sarja edukaimad, lisaks võeti mõõtu veel Talendijahi kahes arvestuses ja avatud klasside neljas arvestuses. Seitsmes eraldi arvestuses osales kokku 99 võistluspaari, mis on vähemalt viimase kümnendi Lõuna-Eesti piirkonna koolisõidu võistluste osavõtjate rekord.

Kaksteist tundi väldanud võistluse kõige rohkearvulisemaks kujunes skeem ST2, milles osales koguni 31 võistluspaari. Esikolmiku moodustasid siin Karmel Elisa Puusepp (Tartu Ratsakool) hobusel Othello tulemusega 68,158%, Vladimir Kazakov (Tartu Ratsakool) hobusel Fairy-Tale tulemusega 65,0 % ja Monika Suskevics (Tartu Ratsakool) ponil Ansip tulemusega 64,474%.

ST2 skeemi edukaimad ratsanikud. Foto: Meelis Kalev

Tartu linna meistrivõistluste arvestuses võisteldi ABC1 skeemis, kus osales 16 võistluspaari. Meistrimedali võitis Mari Ann Kuusik (Tondi RSK) ponil Taavet tulemusega 67,833%, teise koha saavutas Liise Pau (Tartu Ratsakool) ponil Mon Lady tulemusega 67,738% ja kolmanda koha Anastasia Karpitševa (Tartu Ratsakool) ponil Ansip tulemusega 63,452%.

Tartu Linna MV medalikolmik vasakult: Liise Pau, Anastasia Karpitševa, Mari Ann Kuusik. Foto: Egle Kalev

Talendijahi ABC1 skeemi parima tulemuse saavutas Liise Pau (Tartu Ratsakool) ponil Mon Lady tulemusega 66,429%, teise koha saavutas Laura-Inessa Tamm (Tartu Kalevi RK) hobusel Aberg tulemusega 62,500% ja kolmanda koha Mailis Geherman (Tartu Ratsakool) hobusel Robyn tulemusega 62,024%.

Talendijaht skeemi ABC1 parimad vasakult: Mailis Geherman, Liise Pau, Katariina Lokk, Silvia Loorits. Foto: Egle Kalev

Talendijahi A2 skeemi parimaks osutus Greete Kalmus (Pärnumaa RSK) hobusel Perlon tulemusega 65,682%, poodiumi teise koha hõivas Mari Ann Kuusik (Tondi RSK) ponil Taavet tulemusega 62,386% ja kolmanda koha saavutas Grete Arujõe (Liivimaa RK) ponil Voodoo tulemusega 59,432%.

Talendijaht skeemi A2 parimad vasakult: Egle Väljamäe, Mona Leis, Grete Arujõe, Grete Kalmus, Mari Ann Kuusik. Foto: Egle Kalev

Tartumaa Meistrid 2019 sarjas toimus sel hooajal kokku kaheksa etappi (neli etappi takistussõidus ja neli etappi koolisõidus). Igas arvestuses läks pingerea koostamisel arvesse viis paremat tulemust. Tartu Ratsakooli koolisõidu võistlus oli sarja viimane, mispeale iga arvestuse kolm edukaimat said hooaja kokkuvõttes sarja korraldavate tallide poolt välja pandud karikad ja rosetid.

Tartumaa Meistrid 2019 arvestuste parimateks osutusid:

Tutvumisklass

I Kerli Mõtus (Liivimaa RK); II Mona Leis (Tartu Ratsakool); III Laura Karolina Gradickaite (Tartu Kalevi RK)

Kuni 18a. ratsanikud

I Ellen Uus (Liivimaa RK); II Ann Öpik (Nõo RK); III Meribel Suurpere (Nõo RK)

Harrastajad

I Kristiina Kirsipuu (Pärna RSK); II Eleriin Kurs (Liivimaa RK); III Helena Lill (Pärna RSK)

Avatud

I Kätlin Punnek (Nõo RK); II Melissa Marion Amiel (Viljandimaa RSK); III Marta Liisa Puistaja(Nõo RK)

Kõik võistluse tulemused on leitavad siit.


bottom of page